InternetKyrkan

Internetkyrkans dag

(en del av Internet Evangelisations day)

Sök via Google

Här kan du tex söka efter: alla bibelversioner, kristen konst eller varje ämne eller namn som Du vill ha upplysningar kring.

Vi rekommenderar Dig att lägga in Google sökmotor på Din dators verktygsfält! Du kommer att bli överlycklig över resurserna

Google Earth

Med Google Earth kan Du via satelit besöka alla platser på vår planet.

Du kan själv ladda ner programmet Googel Earth utan kostnad.

När Du startar Googel Eart ser Du till vänster på bilden sökfunktionen.

Där anger Du exempelvis Jerusalem och startar sökfunktionen.

På den nya bilden finns det dels manöverpilar för höjdreglering dels för sidoförflyttning.

På bilden (när Du kommer tillräckligt nära den sökta platsen) finns det fyrkantiga rutor som visar att det finns bilder från platsen.

Genom att sätta muspekaren över rutan visas en text som anger vad Du kan vänta Dig för bild när Du sedan klickar på rutan.

När Du läser eller lyssnar till texter ur bibeln kan Du via Google Earth besöka platsen och på det sättet ge en närvaro till platsen som texten handlar om.

Exempel på hur det kan se ut med Google Earth.  (länk)

I detta fall en karta över Jerusalem till höger och ett bildspel  till vänster. Uppe till höger finns det en sökfunktion för Googel Earth.  Mycket nöje!

Internetkyrkans dag

Ansvarig utgivare Kjell Vagnhammar © 2012